Емануил Йорданов: Управляващите се надяват на отпускарския период, но издънките им ще продължат

0

Нищо няма да последва от експертизата на записите, за които се твърди, че са с гласа на премиера. Това каза за Радио „Фокус“ бившият вътрешен министър, а сега адвокат Емануил Йорданов.

Първо трябва да излезе някаква експертиза за Мишо Бирата. След това трябва да излезе експертиза от записа на премиера в дома му в Банкя, от който излезе култовия израз: „Ти си го избра“, по адрес на Сотир Цацаров, чак след това може да чакаме нещо сегашните записи да се появи. Иначе, ако протестите бъдат успешни може да имаме малко повече оптимизъм за изясняване на истината в тези случаи“, коментира той.

Неслучайно хората по площадите искат оставките на премиера и на главния прокурор Иван Гешев, каза още Емануил Йорданов и обясни, че симбиозата между двамата е много силна.

Управляващите разчитат на отпускарския период и се опитват да омаловажат протеста, без да си правят сметка, че идват месеци, в които техните издънки, които са причина за протестите, няма да спрат, коментира Йорданов.

По думите му настоящата ситуация напомня на началото на перестройката в Съветския съюз, когато Тодор Живков заяви: „Сега ще се наведем и ако ни отмине вятърът, няма да се преустройваме, ако не ни отмине, ще се наложи да се преустроим“.

Трябва да има граница и в личните разговори на публичните фигури на високо ниво, коментира още по казуса със записите Емануил Йорданов.

Все пак човек трябва да се съобразява с тези неща. Той би следвало да бъде пример за нацията по някакъв начин. Всички знаем, че нашият премиер е майстор на изящната словесност. Наскоро внесе неидентифициран „Шинел“ в романа „Братя Карамазови“. В този смисъл вместо Бойко, може да го наричаме Хайку на японските тристишия“, коментира той.

Емануил Йорданов обясни, че образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 339а от НК, касае незаконното използване на записи, придобити със специални разузнавателни средства.

Бившият вътрешен министър каза още, че трафичните данни на мобилните ни телефони, с които МВР разполага, не съдържат текста на разговорите, които водим. Те показват само от коя клетка е осъществен разговора и с кого. Това е така, за да може да бъде установено местоположението на лице, поставено под карантина, заради новия коронавирус.

Източник: „Епицентър“

Прегледана: 6748

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече