Мария Спирова: Борисов заменя холерата с чума по високите етажи на властта

0

Най-отявленият коментатор на Брекзит, редакторе в лондонско юридическо издателство и член на „Да, България!“ Мария Спирова направи детайлен коментар относно поведението на премиера Бойко Борисов във връзка с протестите и смяната на министрите. Тя излезе с журналистическа дисекция в личния си профил във Фейсбук:

Чакайте да видя дали правилно разбрах: За да успокои огромното обществено възмущение, Бойко Борисов:

1. отказа да подаде #ОСТАВКА

2. махна от министерското кресло човека, отговорен за полицейската бруталност в София, за да го замени с човека, отговорен за полицейското безобразие в Росенец.

3. махна от Министерството на финансите човека, който коства на хазната 700 милиона, но до последно се гордееше с успехите си, за да го замени с човека, станал известен със злодейската си решимост да погребе детското здравеопазване в България в бункер от 70-те, само и само едни хора да вземат едни обещани пари.

4. замени министъра на икономиката със… заместника му, който, като председател на Надзорния съвет на ББР, одобри скандалния 75 млн. кредит, който накрая наложи уволнението на целия управителен съвет на същата ББР.

5. взе ресора на туризма от анимационното недоразумение Ангелкова и… го хариза за храносмилане на „архипатриота“ Валери Симеонов чрез аватара му Марияна Николова – вицепремиерът-протеза, която е все там, където Симеонов много иска да бъде, ама не може по козметични причини.

С тези отявлени шмекерии Борисов, загубил всяка връзка с реалността, си въобразява, че ще убеди гражданите, че скъсва с ДПС, докато всъщност заменя холерата с чума по високите етажи на властта. Кирливите му еквилибристики са само и само кабинетът да добута до заветния август и институциите да спуснат кепенците в блажено безвремие. А ние, отровени от безмерна наглост, да скитаме по улиците и да крещим, докато прегракнем.

Така че, или ние – или те. Това е.
Търпението не е добродетел.

Автор: Мария Спирова

Източник: Фейсбук профил на Мария Спирова

Прегледана: 5264

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече