Георги Свиленски: Борисов лъже и повече не може да произвежда законодателство в интерес на българите

0

Това, което обединява всички протестиращи, е искането за оставката на Бойко Борисов, на главния прокурор и слагане край на корупцията като начин на управление. Управляващите искат да обяснят на хората, че това, което виждат, не е нормално – че хотелът на плажа „Алепу“ не е хотел, а къщичка за птички. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски пред БНТ.

Хората са лъгани от много време и тези две седмици на протести продължават да бъдат лъгани. Миналата седмица г-н Борисов поиска оставката на трима министри, те я подадоха и той я прие. След това се оказа, че има заявка за оставка, а вчера Владислав Горанов заяви, че няма основание да подава оставка. За какъв диалог говорим, когато тези хора искат едно нещо – оставката на Борисов. Ние от БСП сме солидарни с исканията на протестиращите, а ние сме поискали оставката на правителството много по-отдавна„, коментира Свиленски.

Социалистът посочи, че вотът на недоверие е показал, че този кабинет е изпразнен от съдържание и е делегитимиран:

„Той повече не може да произвежда законодателство в интерес на българските граждани. Единственото нещо, което следва да направи този парламент, е да приеме промените за машинното гласуване, за да бъде гарантирана честността на вота и да има предсрочни избори„.

Какво стана със 700-те млн. лв. неплатени данъци от хазарт? Докато чакаме резултата от разследването може да има още 700 млн. неплатени данъци, за да могат да се напълнят и другите чекмеджета в спалнята на Борисов“, каза народният представител.

Свиленски подчерта, че в последните месеци прокуратурата е използвана от изпълнителната власт като политическа бухалка. Той припомни, че излизането на хората на улицата е било взривено от нахлуването на прокурори в президентството:

„Ние от БСП категорично се разграничаваме от такива действия, те са неприемливи и затова подкрепяме исканията на хората за оставка на главния прокурор„.

Георги Свиленски попита защо по същия начин прокуратурата не е нахълтала в Министерски съвет, когато са излезли снимките и записите с Борисов.

Той допълни, че всички показни дела на прокуратурата завършват в съда в Хага с осъдителни присъди за българската държава.

Прегледана: 5581

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече