Ревизоро: На много места по света думите на президента биха се тълкували като държавна измяна

0

Ще остана министър докато не ме направят шеф на националния отбор по футбол. За този пост всеки се бута, а никой не иска да е министър. В парламента аз бях „синя каска”, балансьор, защото аз не съм партиен член. Отговарях за така наречената „Комисия на олигарсите” – цигари, алкохол, горива, граници, митници. Там успяхме да решим много неща и аз се съгласих да стана министър, за да може да се изкара мандата на правителството”. Това заяви в студиото на „NOVA” министър Емил Димитров.

Той коментира и разследването на Васил Иванов от преди седмица.

Ние имаме проблеми със стари пестициди, които стоят в десетки укрития в страната. Изнасяме ги и унищожаваме поетапно, но това е голям проблем. Те са опаковани в стари бидони и ако някой реши да ги измие в реката ще стане лошо. Този проблем е свързан с много средства. Когато един източник на вода бъде заразен той не може да се използва дълго време след това”, заяви Димитров.

Министърът обясни, че може да сравни ситуацията в страната с футболен мач. „Отборите играят пред публиката и тя много добре вижда какво и как се случва на терена. Не е редно съдията да съобщи резултата в съблекалнята или по микрофона. Това не е нормално. Нормалното е той да бъде решен на терена. Президентът започна да обяснява кое е легитимно и кое не. На много места по света това би се тълкувало като държавна измяна”, каза той.

Димитров коментира и ситуацията с поисканите оставки през изминалата седмица.

Аз съм в парламента от 5 години и познавам много хора от ДПС. Решението е малко странно. ДПС терористична организация ли е? Неправомерно ли са в парламента? Представляват ли някаква заплаха?”, каза той.

Прегледана: 6409

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече