Нинова прозорливо: Парите от ЕС ще дойдат, къде ще отидат- в народа или в шкафчето

0

Нашият политически опонент през последните четири години е ГЕРБ, но нашият най-голям враг по пътя към промяната беше страхът и апатията на хората. Сега те са преодолени, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която  присъства на отчетно-изборната конференция в Праве, съобщава в. „Банкеръ“.

От БСП имаме сериозен  принос в този процес. Четири години показвахме и доказвахме съществуването на паралелната държава. Четири години отказвахме офертите, както  и да споделим порциите на трапезата на задкулисието. Сега  моделът си отива. Важното е да направим този процес необратим. Уплашени за себе си, управляващите заплашват, че ако правителството падне, ще стане катастрофа. То самото правителство е катастрофа. Падането му е път към стабилност и развитие. Борисов твърди, че управлението му трябва да остане, за да дойдат пари от Европа. Парите за България ще дойдат така или иначе. Важното е къде ще отидат- в народа или в шкафчето му„, каза Нинова.

В същото време обаче бившият лидер Михаил Миков заяви, че предсрочни избори на страната не са нужни.

При предсрочни избори – зимата на 2021-ва, рецесията, безработицата, натискът върху труда – всичко това ще се отрази на политическия живот. Лично смятам, че предсрочни избори не са необходими към този момент. 7 месеца преди изборите в страната има криза. Върховете не могат, низините не искат и площадите го показват. Възможните варианти са два – предсрочен вот, или довършване на мандата. Но няма ясен отговор на въпроса: Какво следва?“, настоя Миков

По думите му очевидно има изчерпване на ГЕРБ. Очевидно било обаче, че социологическите изследвания сочат, че те водят.

Няма политическа платформа, която да отговори на исканията на хората. БСП има претенция, но на площадите не се веят червени знамена„, отчете екслидерът на левицата.

Прегледана: 4324

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече