Хората на Иванов с ултиматум: Незабавна оставката на парламента и на шефа на МВР

0

Демократите заплашиха, че ако те не са факт до 18 часа днес, отиват пред МВР

Оставка на парламента и оставка на шефа на МВР. Това поискаха председателите на „Демократична България“ Христо Иванов и Атанас Атанасов на брифинг пред журналисти, съобщава Frognews.bg.

Системният проблем е, че има прокурорска власт, която не се отчита пред суверена. Главният прокурор се държи като политически играч, който подкрепя мафиотска организация и който абсолютно не иска да даде обяснения за много неща. Затова ние предлагаме отчетност на главния прокурор пред парламента!

Ключов проблем е изборният процес и изтласкване на българите от чужбина от участие в този процес. Той е сведен до това големи блокове, които се контролират, да участват.

Предлагаме радикално разширяване на възможностите за участие на българите в изборите. За тази цел искаме да се въведе дистанционно гласуване. Това е начинът гражданите да участват в изборите.

Ние знаем, че това може да стане с електронно гласуване. Ние имаме законодателно решение – гласуване по пощата – това се е прилагало още от 19 век.

Най-накрая – искаме българската Конституция да стане инструмент за защита на правата на всеки граждани. Това може да стане чрез въвеждане на пряка конституционна жалба пред КС. Крайно време е тази изолация на елита да бъде прекратена.

Въвеждане на законодателна гражданска инициатива. 10 000 граждани директно да предлагат законодателни промени в парламента.

Искаме анкетни комисии от опозицията. Това е инструмент да се рестартира българския парламентаризъм. Искаме целият парламент да се разпусне. Искаме чрез промяна в Конституцията да се въведе реална лустрация. И днес виждаме, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е сътрудник на ДС. Георги Марков е бил доносник на ДС.

Този пакет изисква промени в Конституцията и Изборното законодателство. Това не изисква ВНС. Този парламент е лишен от всякаква легитимност. На нас ни трябва рестарт на парламента, така че с нова енергия и легитимност да се решават проблемите на страната.

Това може да стане с едно конституционно мнозинство. Готови сме да разговаряме с всички проевропейски формации в България. Това е разговорът, който трябва да се води оттук нататък.

Ние подкрепяме гражданите в техния протестен импулс. Готови сме да се явим на парламентарни избори, за да рестартираме управлението на България, заключи Христо Иванов.

Снимка: БГНЕС

Ген. Атанас Атанасов допълни: „Ние сме за това, което Христо каза и политическите сили да кажат дали подкрепят тези наши предложения.

Други две неща – ние настояваме и ще търсим пътища за възстановяване на парламентарната Република. Преди време Борисов влезе в парламента и каза, че депутатите са безделници. В записите казва, че председателят на българския парламент е „тъпа кърджалийска гугутка“. Защо Караянчева не си подаде оставка? Не я ли е срам?

Да, ние искаме оставка на целия парламент.  Още днес искаме оставката на шефа на МВР. Ако не я подаде, министър-председателят да му я вземе.  Да не би министърът да се е скрил в хотел „Амбасадор“? Че той там често ходи.

Има насилие на улицата. Това е безобразие и за това трябва да се носи политическа отговорност. За кошмарът на „Росенец“ е отговорен вътрешният министър. Нека сега той да си подаде оставка. Тези хора там се опитаха да възбудят напрежение.

В „Осемте джуджета“ има тежко компрометиращи факти. До 18 часа очакваме оставката на шефа на МВР.  Ако това не се случи, ние в 18 часа ще бъдем пред вътрешното министерство, за да му я поискаме“. 

Прегледана: 5049

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече