Манолова: Този протест е имунитет на обществото срещу заразата „Борисов“

0

Според нея протестът е вдъхновяващ, защото там са младите хора

От първия ден съм на протеста като една от 30-40 хиляди граждани, които протестират срещу мафиотското управление. Това е нережисиран граждански протест. Това е истински граждански бунт, коментира в ефира на сутрешния блок на bTV лидерът на гражданската платформа „Изправи се БГ“, Мая Манолова.

По думите на Манолова Пеевски е един от олигарсите, които Борисов е допуснал на трапезата си. Борисов направи Пеевски силен и значим. Не би следвало никой партиен лидер да яхва този протест. Протестът е абсолютно спонтанен, искрен и чист. Хората, които излязоха на улицата и на площада, постигнаха за пет денонощия надписът на сградата на Народното събрание – „Съединението прави силата“.

Този протест е имунитет на обществото срещу заразата „Борисов“, каза Манолова.

„Изправи се БГ“ подкрепя исканията на протеста, свързани с оставка на Борисов и Гешев, Велико народно събрание и електронно гласуване. Ние искаме пълна ревизия на властта – на всички институции на национално и регионално ниво, коментира Мая Манолова.

Тя подчерта, че всички сделки трябва да бъдат ревизирани и не трябва да има недосегаеми. Според Манолова гневът на хората е истинската причина за този протест. Трябва да има наказани и полъх на справедливост, който може да стане само след една ревизия. Това управление превърна държавата в софра, убедена е Мая Манолова.

Тя заяви, че е на протеста като гражданин и отбеляза, че протестът е вдъхновяващ, защото там са младите хора.  Манолова отбеляза още, че стартът на Пеевски е бил даден още от 2009 г. с управлението на Бойко Борисов.

Манолова смята, че Борисов се сгромолясва и умира от страх. Аз разбирам, че той иска да окаля и да повлече всичко след себе си, но отговорността е лична, така че Борисов трябва да си изпие чашата докрай, категорична бе Мая Манолова.

Прегледана: 5128

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече