Петър Чобанов: Правителството не може да произведе добри новини, виждам енергия на хората за промяна

0

Протестите много ми приличат на тези от февруари 2013 година. Те се разпространяват не само на жълтите павета, но и в цялата страна. Очаквам да се разширяват. В тези протести не виждам ничии дълги ръце. Виждам енергията на хората за промяна. Това правителство не може да произведе добри новини. Това каза бившият министър на икономиката от ДПС Петър Чобанов по БТВ.

Адресатът на протестите е същият. ДПС е в опозиция, но къде ще е, дали на площада или другаде, е политическа воля. Хората на ДПС са толерантни. Показа се, че партията е единни и ще си отстояват своите интереси. Парламентът няма хоризонт.

То не може да излъчи ново правителство. Колко е добра тази новина за влизане в Чакалнята на еврозоната, предстои да видим. Сега влизаме в една еврозона, която е раздирана от конфликти. Ще видим как ще се развият процесите. Може да ни повишат кредитния рейтинг, но икономическата ситуация в България се влошава. Фалити на банки са възможни и затваряне на банки също са възможни. Има позитиви, негативи и рискове най-вече.

Нашето правителството издържа на протестите. Трябва да се предотврати изпадането в тежка криза.

Прегледана: 4841

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече