Христо Иванов: Догансарай е емблема на превзета държава

0

Ще подам сигнал в прокуратурата за поругаване на българския флаг, каза бившият правосъден министър

Според бившия правосъден министър и съпредседател на „Демократична България“ Христо Иванов имението в парк „Росенец“, което се свързва с Ахмед Доган, е емблема за това, че българските институции и закон се изключват за определени хора, за да могат да си правят каквото искат. „Това е образът на това как България се превзема“, каза той пред bTV.

Иванов обясни, че поводът за вчерашното му посещение на брега до сарая на Ахмед Доган е манипулативно решение на общинския съвет в Бургас, с което общински път се прехвърля на фирма, контролирана от почетния председател на ДПС. Въпреки че все още пътят е собственост на общината, вече там е изградена бариера и не се допуска никой до брега. На практика единственият начин да стигнеш до там е с лодка. „Този бряг е държавна собственост. Това ни каза областният управител, пише го и в кадастъра„, посочи Христо Иванов.

Той изрази възмущението си от факта, че един от гардовете, които не му позволиха да стъпи на публичния каменист бряг, е хвърлил българския трикольор на земята. По този повод „Демократична България“ ще пусне сигнал в прокуратурата за поругване на флага. Освен това бившият правосъден министър се закани, че в събота ще се върне на мястото, за да си прибере българското знаме, като призова повече граждани да се съберат на бариерата до имението.

Иванов е убеден, че въоръжените охранители, които го изблъскаха във водата, всъщност са гардове на Националната служба за охрана, тъй като същите отдавна са в антуража на Доган.

Стопкадър Фейсбук

Тези момчета или са гардове на НСО, или са по Закона за частната охранителна дейност. И по двата закона те трябва да се легитимират. Днес пускаме искания до министъра на вътрешните работи и до шефа на НСО да се каже кое от двете нарушения е валидно„, коментира лидерът на „Демократична България“ и изрази мнение, че тези служители няма да бъдат освободени от охранителната служба по политически причини.

Борисов трябва да отговори защо НСО охранява Доган и Пеевски, колко струва това„, категоричен е Христо Иванов.

Прегледана: 5508

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече