Христо Иванов: Има криза на правовия ред в България

0

Гешев трябваше сам да си сложи белезниците пред Народното събрание. Няма нито един народен представител, който да е свободен от страх и да попита главния прокурор за криза на законността. Това каза пред БНР Христо Иванов-лидер на ”Да, България”.

Има криза на правовия ред в България, това е имунната система на една демокрация и ние не можем да се справим с вируса на зацапване на политическата система от тези мрежи на влияние. Няма институции, които ефективно да отговорят кое е истина и кое не, кое е законово и кое не… Главният прокурор се занимава с избирателни медийни линчове. Презумпцията за невиновност е отменена..“, уточни Иванов.

Според него, това е много тежка криза на българската законност.

„Ние бяхме скандализирани от тоталната незаинтересованост от страна на парламента. Гешев води обществено-политическа война и не се занимава с това да прилага закона и да събира доказателства за обективната истина, не прилага един и същи стандарт към всички… Кутията на Пандора не сме я отворили, а сме я счупили. От нея карантията на българската държава се влачи по улицата“, коментира също Иванов.

Прегледана: 4496

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече