БЕТОНОФРЕНИЯ: Как застроиха родното Черноморие за последните 15 години?

0

Бетонофрения по родното Черноморие. Изцяло променен е обликът на плажовете у нас заради неспирните строежи през последните 15-17 години.

Снимки в интернет показват рязката промяна и бият тревога за безобразията, които се случват по българското Черноморие. Случващото се е определено като “бетонофрения” от  екологът и администратор на Facebook групата „Да не допуснем село Синеморец да се превърне в Слънчев бряг“ Борислав Борисов.


Сателитни снимки показват как са изглеждали някои от най-ключовите плажове преди 15-17 години и как изглеждат днес. Борисов е използвал сателитни изображения от Google Earth. Използвани са първите налични сателитни снимки на съответните места – от 2003 г. и 2004 г. и са сравнени с 2017 г. или 2019 г.


„Създавам албума, за да видят всички черно на бяло до какво водят престъпленията срещу природата! Архитекти, общини, инспекции, министерства – всички те участват в бетонирането на нашата природа. И всеки един, който бездейства е съучастник в това унищожение!!!


Синеморец, Резово, Крапец и всички останали небетонирани крайбрежия ги очаква една и съща участ, ако само се цъка с език и се гледа отстрани. Ако не се обединим и не протестираме да се спре бетонирането на „Зона А“, чрез коренни промени в ЗУЧК – никой от власт имащите няма да го предложи или направи!!!„, пише Борисов.

ФрогНюз припомня, че един от най-горещите скандали през последния месец е строежът на „подпорната стена“ на Алепу, която всъщност се оказа хотелски комплекс.В момента пък в планината се завихря поредният такъв заради багерите в района на Седемте рилски езера.

Материалът е на Frognews.bg

Прегледана: 5653

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече