Мангъров избухна: Дърводелци, пуснете хората на мачове, на барове, не ги плашете!

0

Ситуацията се развива така, както се случва с всяка една пандемия. През май са правени средно по 1150, през юни – по 1650, като около 3 процента са положителни. Инфекцията се държи под контрол, нищо особено не се е случило. Заразените хора не са болни, не много обаче са в болница. А в болница мнозина влизат главно от страх. Последният пример е Янаки Стоилов от БСП“.

Това каза инфекционистът доц. Атанас Мангъров, който завежда детското отделение в Инфекциозната болница, в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Тези които са истински болни, трябва да са в болници, другите – вкъщи, всички останали трябва да си живеят нормално.

Колкото до връщането от маските, ако някой вярва, че така може да се овладее епидемията, много се лъже. Този вирус, който е нов, рано или късно ще мине през всички нас, няма ваксина и лекарство и скоро няма да има“, допълни Мангъров.

„Вирусът трябва да се лекува максимално щадящо, както се лекува всяка една вирусна инфекция, а не като сега, дърварски. Всеки, който влезе му дават един, два антибиотика накуп. Защо? Организмът не го иска“, каза още той. „С времето той ще затихне“, убеден е доцентът.

Съгласен съм, че трябва да се ходи по барове и мачове. Всичките мечти на Щаба за милиционери в автобусите, това са глупости. Няма как да научим циганите да ходят с маски“, каза още Мангъров.

„Хората трябва да продължат да живеят нормално и колкото по-рано се отървем от страха, толкова по-добре за нас“, заключи той.

Прегледана: 7244

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече