Гласът на опозицията: Властта иска да си създаде преторианска гвардия за охрана

0

Според депутата от БСП Иван Иванов в закона за НСО има кръг от лица, които не могат да откажат охрана от НСО


„Разбираме какви са причините да не се промени самият закон за НСО, а да се създаде нова структура. Властта иска да създаде своя преторианска гвардия за охрана. Само ще се похарчат излишни пари на данъкоплатците. Ако има дублиране на двете структури, как ще работят тези екипи?“ Това заяви пред БТВ народният представител Иван Иванов, съобщава „Епицинтър“.


Социалистът посочи, че управляващите от ГЕРБ не са решили основните проблеми на министерството – осигуряване на нормално заплащане на служителите, адекватни условия на труд, а създават нови структури за охрана на властта. Той попита защо напускат служителите на МВР, като не идват и нови.


От ГЕРБ сами си противоречат. Колко структури ще създадем за охрана на лица –има НСО, има структура към главния прокурор, сега и още една. Когато се прави бюджетът на МВР, след няколко месеца, ще се види какви проблеми ще възникнат, с които няма да се справят„, предупреди Иван Иванов. Той попита управляващите защо се отричат от закона за НСО, който сами са предложили.


Народният представител подчерта, че в мотивите на президента точно е казано, че ще има преповтаряне на нормативни актове, като с решение на Конституционния съд е посочено, че подобна дейност не трябва да се дублира: „В закона за НСО има кръг от лица, които не могат да откажат охрана от НСО. Как ще работят двата екипа? Защо се създава нова структура, включително в областните дирекции?Това е разхищение на обществен ресурс.

Прегледана: 6728

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече