Радан Кънев: Политиката ни днес трябва да решава стратегически национални въпроси, а не лични мутренски драми

0

Бъдещето на България става заложник на миналото на премиера, на неговите дружби и раздели със сенчести фигури на прехода и службите, пише Радан Кънев във Фейсбук, цитиран от Frognews.bg.

За поне едно нещо, Бойко Борисов (Boyko Borissov) е много прав: „Предстоят много важни месеци за България. Позициите на правителството за Европейския план за възстановяване, Националният план за възстановяване и модернизация, участието на страната, регионите и бизнеса в Зелената сделка, влизането в ERM-2 – това са теми, които ще определят бъдещето на нацията, на поколенията, които днес влизат в живота.

Като нация, не можем да си позволим тези зависимости от миналото, нито “жълта” радикализация на политиката. Политиката ни днес трябва да решава стратегически национални въпроси, а не лични мутренски драми.

Снимка: Фейсбук профил на Бойко Борисов

Ясно е, че изборите догодина трябвa да дадат път на хора без сенчесто минало и без лични зависимости от мутрите и службите за сигурност, в т.ч. и на ново и необременено поколение политици – представители на тези, които са раждани през 90-те, а не на тези, които са рекетирали родителите им тогава…, пише още той.

Но до изборите има много време. И това време трябва да бъде използвано. Не за разчистване на стари сметки, а за изчистване на националната стратегия за следващите едно, че и три десетилетия“ – завършва Кънев.

Прегледана: 7613

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече