Нинова за скандала Борисов – Радев: Вицове няма да коментирам, нямам интерес в този казус

0

И вчерашните събития и предишните със записите на разговори, показват, че това не е европейската, развита икономически и с ред и правила държава. Те са само доказателство на това, което казваме. България има нужда от промяна и тя е възможна. Работим за това. Това каза пред БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя коментира обвинението на премиера Бойко Борисов, че президентът Румен Радев го следи с дрон с думите: „Вицове не бих искала да коментирам и да не си губим времето за коментар на това. Нито е наша работа, нито имам интерес, нито каквото и да е в този казус ни занимава.“

Коментира обаче аудиозаписа, на който се предполага, че е премиера, който обижда Цвета Караянчева: „Искам да кажа нещо не като политик. Първата ми импулсивна реакция беше като жена,не като политик.Имаме достойнство и трябва да си го пазим, Нито сме мисирки, нито това, което твърди премиера. Гледаме деца, работим, имаме чест и достойнство, каза тя на българските деца.“ По думите й Борисов може да бъде свален с политика и алтернатива, не със скандали и компромати.

Бойко Борисов обвини Румен Радев, че го следи с дрон Вярва ли политическият лидер на Васил Божков? „Не вярваме, но искаме отговори от другата срана. Предложихме анкетна комисия, очакваме да има разследване, но засега това не се случва.“, отговори тя. „Задкулисието, управлението на държавата от други структури. Нашето обвинение е, че Борисов предаде управлението на България на задкулисието, значи е част от него.“, коментира тя. Радев на посещение в Перник и Кресна утре, ще отговори ли на Борисов? От ГЕРБ обаче контрират, че именно тя е лицето на тази паралелна държава.

Какво отговори Нинова: „Опозицията не може да направи паралелна държава. Тя е във властта, защото там се разпределят ресурсите. Обвинението е несъстоятелно.. Опитваме се чрез политиката, която предлагаме да градим доверие в БСП. Оценката ще я даде и партията на 12 септември.“ БСП е готова за предсрочни избори, каза Нинова. „Да, имаме решение на колективните ни органи, че искаме оставката на правителството и не само. Смисълът не е ние да седнем на мястото им, а да се променят секторните политики, което е много голяма и амбициозна задача. Търсим съюзници, защото сами не можем.

Последните седмици се срещаме с много организации център – ляво и срещаме, защото последните седмици показват, че промяната вече е наложителна.“, добави тя. Критиките и борбата в БСП срещу Корнелия Нинова и отразяването й в медиите: Това е като защо си със шапка и защо не си. Каквото и да реши колективния орган на БСП винаги аз съм или бламирана, или осигурила вота, коментира тя.

Прегледана: 4613

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече