Валери Симеонов обясни: Хазартът е болестна зависимост на най-бедните – ще я ограничим!

0

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов се зарече, че няма да позволи Спортният тотализатор да заеме нишата, освободена от Националната лотария, като започне залагания онлайн.

„Целта на тотализатора е да подпомага спорта. Няма опасност за установяване на държавен монопол в хазарта“, увери депутатът и съпредседател на „Обединени патриоти“ по БНТ.

Във връзка с изразеното недоволство от спортни клубове срещу проектозакона за хазарта, Симеонов заяви, че те са организирани, целенасочено инспирирани и не е вярно, че основната част от спонсорите им са именно фирмите за залагания.

Той отново настоя на тезата си, че казината и игралните трябва да останат само в 5-звездните хотели във вътрешността на страната и по морето, както и в крайграничните райони.

„Затварянето на останалите зали ще се извърши постепенно, разсрочено до 2025 г., когато изтичат лицензите на повечето такива фирми“, каза той.

Снимка: pixabay.com

А аргументите за затварянето на игралните зали и казина, депутатът очерта така: „Хазартът е болестна зависимост и носи много жертви. Промените в закона целят да ограничат хазартната зависимост на най-бедните, които са всъщност най-честите жертви“.

Валери Симеонов се надява да получи широка парламентарна подкрепа за проектозакона си. Очаква това да бъде постигнато чрез диалог с партиите.

Прегледана: 5403

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече