Социолог: За изборите всичко зависи от това дали Борисов ще хване метлата и ще проветри ГЕРБ

0

Кънчо Стойчев е категоричен, че не трябва да се очакват смазващи резултати нито от Слави Трифонов, нито от Мая Манолова

Социологът Кънчо Стойчев коментира пред Нова телевизия, че по време на пандемията от COVID-19 действително в цял свят политиците са получавали по-голямо доверие, но това ще отмине.
Според политолога Стойчо Стойчев, който също бе гост в предаването „Здравей, България“ това доверие със сигурност няма да стигне до изборите у нас.


Изборите, обясни той, не са сладкарница, където да влезем и да си изберем паста.

Според Кънчо Стойчев е сериозна атаката, която идва от Дубай от хазартния бос с 18 обвинения Васил Божков. Той я сравни с един горещ картоф.

Случаят с изтеклия последен запис с министър-председателя, ако той е истински, е нахлуване в частното му пространство. Ние като общество би трябвало да сме категорично против излизането на такива частни записи, защото всеки един от нас вкъщи, в различна атмосфера, може да каже подобни неща”, коментира Кънчо Стойчев.

Стойчев беше категоричен, че обвиненията на Божков вероятно са верни, дотолкова, доколкото едва ли имало българин у нас да не знаел, че пари се дават от бизнесмени и пари се взимат от управляващите.


Сега за изборите всичко зависи от това дали Борисов ще хване метлата и ще проветри ГЕРБ„, коментира социологът.

По думите на Стойчо Стойчев хазартният бос много умело използва прийоми, за да представя определени твърдения. Дори той да е давал някакви пари под каквато й да е форма – това е форма на престъпление. Но защо ги говори сега, а не ги е казвал преди това тези неща, риторично попита Стойчев. 

На въпрос дали новите политически формации ще доведат до сериозни размествания в политическия пъзел, политологът обясни, че според него настоящата конфигурация ще се запази.

Не трябва да се очакват смазващи резултати нито от Слави Трифонов, нито от Мая Манолова. Много трябва да гадаем колко силен ще бъде Слави, ако влезe в парламента. 

Лили Иванова е Лили Иванова, защото е уникална и е една. Не може всеки да бъде като нея. Като ти дойде времето за бенефис в политиката, излизаш и си до там. Българската политика не търпи връщане, като излезеш от активна роля, повече не може да се върнеш. Цветанов не може да е винаги актуален, подчерта политологът.  По негово мнение заради коронавируса и трудното провеждане на кампания от страна на опонентите на Нинова, преизбирането й е почти сигурно„, коментира още социологът.

Помолен да коментира идеята на Румен Радев за нов политически проект, Стойчев бе лаконичен: „Президентството е място, където завършваш политическата си кариера, а не където я започваш„.

Прегледана: 5489

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече