Александър Йорданов, СДС: Ако социалистите отстранят Нинова, това е шанс за десните политически формации

0

Явно е, че в БСП правят и невъзможното, за да отстранят Корнелия Нинова. Но по-добър кандидат от нея за председател те нямат. Разбира се, аз приветствам неразбориите в червената партия, но обективно преценявам, че с друг лидер начело тя ще катастрофира.“ Това написа на страницата си във Фейсбук евродепутатът от СДС Александър Йорданов, съобщава „Епицентър“.

Фактите са такива. Изтъквам само два:

1. Като лидер на БСП Нинова успя да издигне за президент кандидат, който днес е президент. Това е неин успех.

2. На парламентарните избори през 2017 г. БСП удвои резултата си. При председател Михов имаше 39 депутати, а при Нинова – 80. Вярно е, че БСП загуби от ГЕРБ, но от ГЕРБ губят всички останали партии. Просто гражданите у нас са приели за нормално, че БСП не може да е партия победител след като сме вече в Европейския съюз. Нейното време за победи бе преди това.

Но затова пък под ръководството на Нинова червените здраво държат престижното второ място. По-скоро проблем у нас е, че никоя друга партия освен ГЕРБ не успява да победи БСП.

А целта на демократичните сили би трябвало да бъде социалистите да изпаднат от призовата тройка в „първенството“. Патриотите се обединиха и пак не могат да победят БСП.

Как е възможно „патриотите“ у нас да са по-малко от социалистите?

А не е ли срамота БСП да побеждава без проблеми ДСБ и СДС например? Не само е срамота, но е и припомняне, че БСП винаги е печелила от разделението на десницата.

Ако социалистите отстранят Нинова те ще се сринат още повече, което е шанс не само за ГЕРБ, но и за СДС, ДПС, Демократична България, Обединените патриоти и дори за шоумените Трифонов и Манолова. Но обективността изисква да приемем очевидното и то е, че за социалистите Корнелия Нинова е успешен председател. Пожелавам им да направят грешката да я отстранят от председателския пост
„, коментира в поста си Йорданов.

Материалът е взет от „Епицентър“.

Прегледана: 6447

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече