Гешев: Прокуратурата разследва два нови сигнала, свързани с делото „Божков“

0

Главният прокурор уточни, че Цветан Василев и Божков имат едни и същи интереси – да има слаба държава и прокуратура

Прокуратурата разследва два нови сигнала, свързани с делото срещу обвиняемия бизнесмен Васил Божков. Единият от тях е подаден от Божков по имейл до главния прокурор, а другият от издание, свързано с Цветан Василев. Това обяви главният прокурор Иван Гешев при посещението си в Ябланица, където се провежда специализирана полицейска операция за борба с битовата престъпност под ръководството на прокуратурата, съобщава Actualno.com.

 „Сигнал по имейл от обвиняемия Божков до главния прокурор излага определени обстоятелства. Отделно е постъпил сигнал от едно издание, близко до Цветан Василев, което няма да назовавам. И двата сигнала съм ги разпределил към компетентен прокурор, който може да прецени какви действия да извърши. Но задължението на прокуратурата, трябва да бъде ясно, е да проверява както доказателствата в подкрепа на обвинението, така и доказателства, които са да кажем оневиняващи за обвиняемия в досъдебната фаза. Прокуратурата е длъжна да провери всички обстоятелства“, каза Иван Гешев.

Снимка: televest.net

На въпрос дали Прокуратурата ще разследва публикуваното от Божков във Facebook, Гешев отговори, че това не е нормалният начин за подаване на информация.

Всеки преценява по какъв начин да защитава защитната си стратегия. Така както други подсъдими обвиняеми, които имат медийно влияние като г-н Прокопиев, г-н Донев и г-н Цветан Василев преценяват кога и как да защитават медийно г-н Божков„, каза още той.

Главният прокурор уточни, че Цветан Василев и Божков имат едни и същи интереси, а именно да има слаба държава и прокуратура.

 „Ама да Ви приличам на сръбския президент или сръбския министър-председател? Така главният прокурор отговори на въпроса кога Цветан Василев и Васил Божков ще бъдат екстрадирани в България. Той е категоричен, че прокуратурата и МВР са си свършили работата по процедурите за екстрадиция. Решението за екстрадиция е на сръбската държава и на ОАЕ и трябва да е ясно, подчерта Гешев, визирайки двамата обвиняеми. Явно ще трябва да се повтаря, защото има хора по интереси, които искат слаба прокуратура, за да могат да си крадат както 30 години„, уточни Гешев.

Прегледана: 4322

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече