ВАС сряза Манолова: Няма основание за касиране на изборите за кмет в София!

0

При извършената проверка не са били установени визираните от касатора нарушения

Върховният административен съд остави в сила решението на Административен съд София – град от 7 февруари 2020 г. по делото, образувано по жалба на Мая Манолова в качеството й на кандидат за кмет на София срещу резултатите от местните избори в столицата през 2019 г, съобщава News.bg.

С него бяха потвърдени изборните резултати в София. Върховните магистрати приемат в мотивите си, че решението на първата инстанция е обосновано и правилно, а подадената жалба срещу него е неоснователна.

Според върховните съдии Административният съд е изследвал задълбочено фактическата обстановка, анализирал е събраните доказателства и правилно е приел, че няма основания за отмяна на изборните резултати в Столичната община.

Снимка: bookmaker-ratings.bg

Изводите на Административния съд са основани върху подробно обсъждане и преценка на всички доказателства. Съобразена е спецификата на проведения избор и правилно са тълкувани и приложени относимите правни норми от материалния закон, релевантни за правилното провеждане на местните избори в София, смятат от ВАС.

При извършената проверка за приложението на Изборния кодекс от Административния съд не са били установени визираните от касатора нарушения. Решението на ВАС е окончателно.

Припомняме, искането за касиране бе заведено от Манолова на 11 ноември миналата година. Тя предостави 14 тома доказателства за изборни нарушения и нерегламентирано преправяне на протоколи.

Прегледана: 3988

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече