Лекар от Пазарджик за пациент: Оня изрод там, дето лежи в залата!

0

Скандална история за недопустимо отношение на лекар към пациент в Спешното отделение на пазарджишката болница бе разказан от Биляна Аврамова във Фейсбук и споделено и коментирано от стотици потребители. Става въпрос за нейната майка, която е закарана по спешност в Областната болница в Пазарджик и наречена „изрод“ от дежурен лекар, които подценил и се изгаврил със състоянието й.

Ето и самата история, публикувана, без редакторска намеса:

„Днес ще изкажа възмущението си от една зла жена, която за жалост носи титлата Доктор! За пръв път в живота си ми се наложи да посетя спешно отделение на МБАЛ Пазарджик. Първоначално се свързах с личния си лекар, но той ми каза директно отивай в спешно отделение. Ставаше въпрос за майка ми която беше с кръвно 200 на 100 и не се повлияваше от дадените медикаменти. И така отивайки в спешно отделение ни посрещна една сестра или санитарка не мога да знам каква е с руски акцент и попита за какво сме дошли.

Обясних ситуацията и тя каза а ваш личен лекар какво прави, защо не отидохте там, ние тук лекуваме хора с инфаркт, инсулт и катастрофа. Обясних, че съм опитала да отида при личния, но той ме е насочил към тях. Както и да е след 30 минути казаха да взема количка и да вкарам мама вътре. Влязохме и д-р Анчева ни вдигна луд скандал. Тя не била длъжна да върши работата на личните лекари на нея не и плащали за това. Както и да е след крясъците им явно видя, че мама е с високо кръвно се отзовахме в залата. Мен ме изпратиха за памперс и мокри кърпи за да я сменя и почистят, че се беше изпуснала.

След като я смених ме забравиха, че съм вътре и съжалявам, че не направих директно клип. Всички си бяха в стаята Доктора с очилата не го знам поименно си слушаше музика със слушалки, останалите обсъждаха и клюкарстваха всички накуп за някаква Докторка, която явно ги е засегнала. След още час дойде консултант за мама, тогава чашата преля… Когато попита Д-р Анчева за кой пациент го вика тя каза е за ония изрод там дето лежи в залата…

 Повече няма да разкажа, ще кажа едно Господ бави, но не забравя! Мама е приеха и състоянието и се оказа не само сериозно, а спешно. Сега е вече в Пловдив в реанимация, но се надявам да се оправи. След като ни изритаха от спешно се свързах с един Доктор който ме посъветва да заминавам директно в Пловдив и да не стъпвам втори път в това спешно.

 Моя съвет към вас хора мили, преди да отидете при тези груби хора търсете вратичка към други лекари. Не сме животни да ни обиждат. На мен лично да не дава Господ да ми се наложи да отида пак в това спешно ще отида директно при Лекаря от когото се нуждая. Директно в отделението. Ще се моля там да ме прегледат, но да не минавам през спешното“, завършва сърцераздирателния си пост Биляна Аврамова.

Прегледана: 5126

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече