Каракачанов се оказа кум на задържания Пламен Бобоков, познавал го като свестен бизнесмен

0

Министърът на отбраната е и кръстник на децата на бизнесмена

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов отрече да е имал нерегламентирани връзки с братята Пламен и Атанас Бобокови, задържани заедно с Красимир Живков по аферата с боклука. Вицепремиерът потвърди появилите се информации, че е кум на сватбата на Пламен Бобоков, предаде bTV.

Когато преди 25 години, примерно, си станал кум на някой, логично е за 25 години човек да се развие, един става бизнесмен, друг – политик, трети става лекар, четвърти – журналист“, каза Каракачанов.

По думите му взаимоотношенията им са свеждали до срещали по семейни мероприятия, защото е кръстник на трите му деца.

Пламен и Атанас Бобокови, Снимка: Булфото (архив)

Не знам точно в какво ги обвинява прокуратурата, но тези хора аз ги познавам като хора предприемчиви, хора работливи, хора, които започнаха от една гола поляна“, отбеляза още Каракачанов. Министърът на отбраната положи цветя пред Паметника на загиналите във войните шуменци в Деня на Ботев.

Припомняме, че вчера на въпрос на БНТ какви точно престъпления са извършвали зам.-екоминистъра Красимир Живков, братя Бобокови, шефът на РИОСВ Плевен Габриел Савов и още трима обвиняеми (Николай Миховски, Васил Богданов и Айгюн Еминов), зам.-ръководителят на Специализираната прокуратура Ангел Кънев посочи следното: създаване на престъпна група с користна цел – да печелят милиони, предстои да се установи колко. Освен това – фалшива документация за търговски дружества, третиращи опасни отпадъци. Има категорични експертизи и доказателства, че въпросните дружества не са имали съответните мощности, не са връщани необработени отпадъци в срок след 1 година.

Прегледана: 3029

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече