Божков e поръчител на убийствата на Алексей Петров и Манол Велев?

0

Хазартният бос Васил Божков е поръчал убийството на бившия съветник в ДАНС и екс барета Алексей Петров. Това е едно от новите седем обвинения, които му бяха повдигнати днес, пише Lupa.bg.

Снимка: БГНЕС

Друго от обвиненията е за мократа поръчка срещу бизнесмена и съпруг на Весела Лечева Манол Велев.

Освен за ръководене на престъпна група, по новото досъдебно производство по отношение на Васил Божков са изготвени и обвинения за подбудителство към убийството на още двама души. Според прокуратурата Божков е оказал принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини.

Обявлението на прокуратурата, че разследва Васил Божков за убийства и неуспешни екзекуции накара мнозина да си спомнят за страховития бивш началник на охраната на най-богатия българин – Николай Добрев, известен с прозвището Бай Добри, пише още Lupa.bg. Къдрокосият мъж, бивш командос от отряда на баретите, отговаряше за сигурността на хазартния бос от средата на 90-те години до лятото на 2001 г., преди официално да напусне с най-верните си хора бизнес структурата на Васил Божков.

Прегледана: 4045

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече