Радев за държавните бензиностанции: Аварнюра! Държавата ще е хем конкурент, хем регулатор!

0

Създаването на държавна петролна компания президентът коментира като авантюра

Президентът Румен Радев направи обстоен коментар на вътрешнополитическата обстановка след края на извънредното положение в страната, като не спести гневната си критика към управляващите по време на посещение в град Садово.


Според него, кризата с Ковид-19 изведе на преден план въпроса за хранителната безопасност. Българите не трябва да разчитат на внос за своята прехрана, за да не ставаме заложник на бъдещи кризи. Земята ни е благодатна, можем да произвеждаме много по-добри продукти от вносните. Това е голямата поука от тази криза.

По отношение на поетапното разхлабване на мерките президентът коментира, че това няма да доведе до нищо добро.


„Отдавна призовах да има управляем план с ясни критерии, по който да излизаме от кризата. Това случи ли се според вас? Вие чухте ли какви са критериите за разхлабване на мерките? Влязохме с хаос в извънредното положение и излизаме с още по-голям хаос„, попита риторично Радев.

Той акцентира и върху промените в Закона за ДДС-то, като уточни, че нашата данъчна политика не е справедлива, защото задълбочава бедността и ни отдалечава от европейския модел. Натоварваме данъчно бедните, а облекчаваме най-богатите, което е противно на модела в Европейския съюз. „Трябва по-справедлив подход“, бе категоричен Радев.

Създаването на държавна петролна компания президентът коментира като авантюра.

„Авантюра е идеята за създаване на държавна петролна компания. Държавата не се справя с картелите в областта на горивата и сега ще играе двойна роля – хем конкурент, хем регулатор. Ще се налеят огромни публични ресурси и трябва да покажат откъде ще се вземат и къде другаде ще натоварят джоба на българите.
 Ако ще правим бензиностанции, както се строят магистрали, по-добре да не го правим. Вместо да направим 100 бензиностанции, нека направим във всеки областен град център за дигитални технологии и иновации„, уточни държавният глава.

Прегледана: 3510

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече