Анализатор съсипа Божков: Черепа „пързаля“ заблудените си сънародници, че държавата разпродава съкровищата му! 100% фейк!

0

Анализаторът от ГЕРБ Антон Тодоров пусна убийствен коментар във фейсбук по повод изнесените обвинения от Васил Божков, че едва ли не държавата разпродава античната му колекция от редки артефакти.

Гледам как наглият Череп пързаля част от племето с мистификациите си /архитъпи, by the way/, чета как някакви вещества му се възхищават или съчувстват и си казвам, че май част от сънародниците ни не могат да служат за нищо друго, освен за лош пример. Това първото долу според Черепа трябва да служи като доказателство, че колекцията му вече се разпродавала под покровителството на властите. 100 % фейк, може ли човек с нормален психичен статус да се хване на тази плоска измишльотина„, написа Тодоров в поста си.

В поста си Божков продължава да твърди, че от януари е започнало „незаконното заграбване“ на стотици артефакти от неговата колекция от страна на прокуратурата и културното ведомство и то продължавало и до днес. Той обаче услужливо пропуска, че голяма част от тази колекция всъщност не е регистрирана, културното ведомство трябваше тепърва да прави анализ как се придобити част от артефактите и дали имат нужните документи.

Вместо това Божков се оправдава, че Фондация „Тракия“ изпратила сигнали до редица международни институции, включително централата на ЮНЕСКО, който на свой ред пратили сигнала на секцията си у нас. Божков хвърля нова порция обвинения, като намеква, че постояната делегация на ЮНЕСКО за България била управлявана от лица, свързани с властта, без обаче да посочва нито едно конкретно име.

Припомняме, че срещу Божков са повдигнати 11 обвинения, сред които за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред, ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания.

Прегледана: 3840

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече