Транспортният министър Росен Желязков разпозна президента Радев като лидер на опозицията

0

Министърът на транспортна Росен Желязков изрази позицията си ,че президентът Румен Радев се изявява като лидер на опозицията. Според него остава впечатлението, че водещото му желание е да реализира конституционните си правомощия за съставяне на служебно правителство и да управлява.

В ефира на bTB Желязков каза, че Радев не олицетворява единството на нацията по повод поредните критики на държавния глава към правителството на ГЕРБ. На въпрос защо президентът да е лидер на опозицията, а не Корнелия Нинова, министърът отговори, че за да се стигне до управление на опозицията, трябва да падне сегашното правителството и да има служебно.

Снимка: http://www.transmedia.bg/

Добрата новина за българите, която транспортният министър съобщи е, че отпада 14-дневната карантина за страните на Балканите. А туристическите пътувания до Гърция може да започнат от 15 юни.

Желязков обясни, че лидерите на България, Сърбия, Румъния и Гърция са се разбрали за това вчера на видеоконфрентната среща. А облекчените мерки за пътуване идват заради ниската заболеваемост в страните. Разхлабените мерки за пътуване са реципрочни.

Влизането на чужда територия ще се осъществява след попълване на декларация. В нея ще се посочва, че пътникът е запознат с обстановката и влиза на собствена отговорност. Във всяка една от държавите формулярът ще бъде идентичен. На пътуващите по въздух декларациите ще бъдат раздавани в самолета.

Транспортният министър обясни, че безопасността при пътуване е основен фактор за възобновяване на пътникопотока, затова от бранша трябва да инвестират средства в тази насока. А кризата ще наложи пътуванията на кратки разстояние и все по-рядко ще се търсят тези на дълги дистанции.

Прегледана: 3020

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече