КРИБ обмисля да изхвърли фирмите на Божков, бил некоректен данъкоплатец

0

Часове след като обвиняемият бизнесмен Васил Божков извади на бял свят поредица от компромати срещу Правителството и влиятелни бизнесмени в страната, стана ясно, че се правят постъпления хазартният бос да бъде изхвърлен от КРИБ. Според заместник-председателят на КРИБ Николай Вълканов Божков е постъпил много некоректно и неправилно.

„Както знаем, той има договор с Нова телевизия от 2012 г., дори и за по-големи суми. Аз, като зам.-председател на КРИБ, внесох предложение в Управителния съвет на конфедерацията фирмите на г-н Божков да бъдат извадени като членове“, обяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините“ на Нова телевизия Вълканов.

Коментарът му бе във връзка с паметната бележка, която обвиняемият бизнесмен публикува във Фейсбук профила си днес. Тя е от среща, която провел със собственика на „Адванс Медиа Груп“ Кирил Домусчиев на 10 юли миналата година. Бележката съдържа три точки, а Божков твърди, че преди въпросния разговор му е оказан натиск да подпише рекламен договор.

В КРИБ не могат да членуват фирми, които имат задължения към бюджета и не плащат осигуровки на работниците си. Имали сме други такива случаи и сме ги изключвали. В КРИБ членуват само фирми, които нямат задължения“, каза още Вълканов.

По думите му изваждането на фирмите на Божков, така или иначе, е трябвало да се случи по устав, тъй като обвиняемият бизнесмен има доказани 700 млн. задължения. „Този случай ме накара да взема това решение по-бързо. За нас е важно какви хора членуват в конфедерацията“, посочи още Вълканов.

Прегледана: 4440

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече