Борисов в яростна защита на Мутафчийски: Ами осъдете ни, в края на краищата! Аз не си спомням жив човек да издигнем в култ!

0

Премиерът Бойко Борисов защити генерал Венцислав Мутафчийски, когото обвиниха, че бил казал в интервю с Миролюба Бенатова, че ще много хора ще умрат от коронавируса. Борисов отговори с тъжната констатация, че издигаме паметници на героите си чак след смъртта им. Това стана ясно по време на брифинг в Министерски съвет този следобед.

Борисов бе категоричен, че ние почваме да тачим българите, когато ги обесват или загинат.

Аз не си спомням жив човек да издигнем в култ преди да е загинал. Д-р Мутафчийски маса народ е спасил. Човекът се включи. Нито аз съм се възползвал от успехите му, за да ни обвини някой, че съм ползвал на медиците успехите, обедини щаба и всички свършиха голяма работа“, разкритикува Борисов.

Той коментира също, че по време на конферентния разговор с премиерите на други балкански страни „всички поздравяваха България как добре се е справяла“. „Няма да се учудя и да ни осъдят как добре сме се справили. Не заслужава да го вкараме в затвора“, подходи с черен хумор премиерът.

„Аз много го уважавам като доктор. Ами осъдете ни, в края на краищата“, иронизира премиерът въпрос на репортера на Слави Трифонов дали не трябвало да бъде заведено дело на шефа на Националния оперативен щаб за всяване на паника сред хората. „Трябва да осъдят и всички политици в света, до един, щото няма друг лидер, който да не е всял страх и да не е казал ще умрат хора, няма такъв„, бе категоричен премиерът.

Борисов изказа и възмущението си от изказването на вицепрезидента Илияна Йотова, че бил скрил генерала, когато спряха ежедневните пресконференции. В този момент проф. Мутафчийски бил в кабинета на премиера и двамата гледали интервюто.

Той обясни: „И я гледаме г-жа Йотова, която казва, че аз съм скрил Мутафчийски, а той е срещу мен, пием кафе. Такива лъжи! Това ли е заедно, бе?!“.

Прегледана: 3520

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече