Наско Сираков със спасителен план за „Левски“, иска акциите от Борисов!

0

Изненадващо стана ясно, че бившият национал Наско Сираков е проявил желание да вземе акциите на ПФК „Левски“ от Борисов, на когото бяха джиросани от бизнесмена Васил Божков. Това заяви в телефонен разговор за предаването „Тази събота“ по bTV Георги Попов от Дубай, където се намира заедно със собственика на Левски Васил Божков.

Попов отрече феновете и клубът да са станали обект на унижение в сряда, когато акциите пристигнаха в България и бяха джиросани на премиера Бойко Борисов и предадени от журналиста Сашо Диков. Впоследствие министър-председателят на страната ги отказа, а бъдещето на столичния гранд остава неясно.

Според Попов клубът не е бил унижен при начина, по който бяха джиросани акциите на премиера в сряда сутрин.

Това е трактовката на някои от медиите, които не пожелаха да влязат в проблема. След дълги и тежки размисли за бъдещето на Левски, ние вложихме собствения си авторитет да възродим клуба, не бихме желали да бъдем тези, които ще го ликвидират. Г-н Борисов заяви, че трябва да се смени неясната собственост. 87% от акциите са на мое име. Ние решихме, за да няма спекулации, да ги предоставим в ръцете на г-н Борисов – той може или да откаже акциите или да ги прехвърли на някой друг. Нашето искрено желание е те да отидат в ръцете на легендите на клуба, които милеят за него. Вчера получихме писмо, това писмо да бъде адресирано към собственика на клуба, проведох личен разговор с Наско Сираков, който прояви желание да поеме акциите от Бойко Борисов и съвместно с Павел Колев да продължат в борбата за спасяване на любимия ни клуб“, започна той.

Искам да благодаря на феновете за техните усилия в тези трудни времена. Апелирам премиера да запази клуба, предавайки акциите на тези легенди, или на когото прецени. Не бягам от съдбата на Левски да живее след неправомерните обвинения срещу нас. На базата на указания на прокуратурата, прокуратата се позовава на НАП и обратното, а истината е, че няма нито едно реално обвинение срещу нас. Да се върнем към януари месец при срещата на Борисов с феновете да бъде сменена собствеността, да бъдат предприети едни или други акции, за да може държавата да подпомага футболния клуб. Нашата позиция е всичко това да се изчисти, държавата да не се меси в частни дружества. Мен също ме интересува бъдещето на Левски, застанах с позицията си пред левскарската общност миналия март да извадим клуба от дъното, ние ги покрихме. Клубът имаше 32 млн. дългове към НАП и държавните институции от неплащане на осигуровки“.

Моментално ще изпълним искането на легендите. Просто ще се загуби много време в пътуване на акции, да се спази закона и той да джироса акциите на когото прецени. Феновете, с които съм се срещал многократно, са били винаги разединени. Никой не е от тях не е упълномощил г-н Папазов да получи акциите, клубът не може да бъде сам собственик на себе си юридически, най-логично беше да бъдат предприети прагматични действия. Не знам дали Борисов ги е дал на Божков. Не съм унижавал никого, особено г-н Папазов. Аз считам, че трябва да се работи разумно и делово, а не да се подлагаме на емоции. Имам представа за един мъчителен процес в оздравяването на клуба. В момента не съм собственик на Левски, не бих допуснал клубът да фалира, с всичко това са свързани моите действия. Не се притеснявам от нищо, тъй като обвиненията към и мен и г-н Божков са неоснователни“, завърши той.

Междувременно, премиерът Борисов заяви на днешната си инспекция на строителството на газовата връзка с Гърция при село Орлово, че не е дал съгласието си за акциите на клуба. Той отказа да бъде “вкаран в тази игра”. “Феновете на Левски да си търсят този, който го е направил. По никакъв начин няма да ме вкарате в тази игра, че някой си позволил да ми джироса акции. Ами утре всяка една фирма в ликвидация може да ми джироса акциите си на мен”, каза министър-председателят пред журналисти. /БГНЕС

Прегледана: 3485

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече