Тити прочувствено: Акциите на Левски са точно толкова стойностни, колкото косите на Апостола в музея

0

Казусът „Божков-Левски“ той коментира като лошо изиграна пиеса от възможно най-лошите актьори

Баскетболният треньор Костантин Папазов, който преди дни бе спряган за новият собственик на ФК „Левски“, каза, че е бил подведен от бизнесмена Васил Божков относно прехвърлянето на акциите на клуба, научи About.bg. Той разкри, че по телефона от Дубай бизнесменът го е уверил, че ще изпрати документите на него, а не както се оказа вчера – по „куриер“ до премиера Бойко Борисов.

„В сутрешния разговор беше разколебан. Имаше две опции – Тити Папазов или Бойко Борисов – заяви Папазов пред bTV тази сутрин. – По никакъв начин не съм се опитал да му влияя. Разчитах на предаването. Това е лично негово решение. Аз умишлено не взех позиция, изслушах го и го изчаках. Вярвах, че когато анонсираме за акциите, той ще проумее, че няма как „Левски“ да бъде замесен и да се опита да има някакво злепоставяне. Сам, доброволно той ми се обади на обяд и каза: „На теб ти ги пращам утре. Впиши твоето име или на когото ти прецениш“. Поздравих го. В крайна сметка това е цената. Вероятно той е в състояние, в което не е ОК.“

„Лошо изиграна пиеса от възможно най-лошите актьори.  В продължение на 15 дни живяхме с мисълта, че акциите ще дойдат в България и ще търсим решение, за да не се стигне до фалит на „Левски“. Водих много разговори с г-н Божков. Акциите на футболния клуб са точно толкова стойностни, колкото косите на Васил Левски в музея. Целта на случилото се вчера беше да бъде злепоставен премиерът Бойко Борисов и самата институция, която той представлява“,  коментира Папазов.

Той заяви, че когато става въпрос за „Левски“, трябва да има почтеност. 

„Умолявам господин Попов, като представител на господин Божков, час по-скоро да се опита да изчисти срама от тази лошо изиграна пиеса от най-лошия актьор – заяви баскетболният специалист. – Знам само, че във всичките разговори съм бил безкрайно коректен, не съм допуснал грешка да засегна някой или да обидя някой. Със сигурност знам, че сега, ако излезем и направим едно социологическо проучване, дали някой ще повярва на неговите думи, а не на моите? Аз от първия ден съм човек с кауза, не промених пътя, по който вървя към моята кауза“, бе категоричен баскетболният треньор.

Тит отправи апел и към феновете на „сините“, като ги призова отново да събират пари, за да може да предотвратят евентуален фалит на клуба. Според него за целта в момента са нужни 1,5 млн. лв.

Обръщам се към цяла „синя“ България не с просия, а с молба. 24 май е нашият рожден ден. На рожден ден се ходи с подарък. Подаръкът, който трябва да събере „Левски“, е милион и половина лева. Кой с колкото може, но от сърце. За да може да покажем, че „Левски“ по никакъв начин и никога не може да бъде употребяван. Защото „Левски“ е кауза„, завърши прочувственото си обръщение Папазов.

Припомняме, че вчера сутринта от компанията на Божков „Нове холдинг“ уведомиха медиите, че 86.6% от акциите на футболния „Левски“ са джиросани на името на министър-председателя и в 9:00 ч. контролният пакет ще бъде предаден в МС. В ролята на куриер влезе журналистът Сашо Диков, който обаче не бе допуснат в сградата на бул. „Дондуков“ №1 и след като Борисов отказа да приеме документите, те бяха отнесени на ст. „Георги Аспарухов“ и предадени на изп. директор на „сините“ Павел Колев.

Прегледана: 2380

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече