Паркирането в Слънчака това лято два пъти по-евтино

0

Очаква се туристическият сезон в курорта да започне след 15 юни

Два пъти по-евтино ще е паркирането в Слънчев бряг това лято. Освен това поевтиняват и други услуги за туристи за летен сезон 2020, научи About.bg. По този начин се цели да се помогне на бизнеса, който извършва сезонни дейности, съобщи изпълнителният директор Златко Димитров, цитиран от „24 часа“.

 „Надяваме се от 15 юни да имаме късен летен сезон и именно в тази насока работим. Разбира се, много зависи каква ще е ситуацията … Прочети повече Облекченията обхващат почти всички сфери, администрирани от “Слънчев бряг” АД – цени за стоянка на таксиметрови коли, за автомобили, които зареждат търговски обекти, отдаване на тротоарно право, паркиране и т.н. Предвижда се при старта на сезона, който тази година ще е по-кратък – от 1 юли до 30 септември, паркирането в синя зона в комплекса за туристите да се намали от 2 на 1 лев и да няма ограничения в престоя. Същата по-ниска цена ще важи и за платено почасово паркиране в местата, стопанисвани от АД-то. Остават в сила цените за заскобяване и репатриране на неправилно паркирали автомобили, съответно 30 лв. и 60 лв., защото това са наказателни мерки, с които се цели превенция на нарушения, уточни изпълнителният директор на “Слънчев бряг” АД.

Заради пандемията от COVID-19, но при отмяна на ограничителните мерки и възможност за туризъм дружеството въвежда допълнителни мерки за дезинфекция на публични пространства. След отваряне на комплекса постоянна дезинфекция ще се извършва на тревни площи и градинки, пръскане на крайбрежни алеи и пейки, места за събиране и паркиране. “Търсим варианти да обезпечим осемте КПП-та, където да бъде извършена дезинфекция на преминаващите автомобили”, каза още Златко Димитров.  


Прегледана: 3650

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече