Партия „Глас народен“ се разцепи: Венци Мицов отиде при Слави, Светльо Витков се разграничи от него

0

Музикантите от група „Хиподил“ Светослав Витков и Венцислав Мицов, които учредиха партията „Глас народен“, тръгнаха в различни политически пътища, научи About.bg. Двамата учредиха партията си през 2011 година, по-късно двамата бяха и общински съветници в столичния общински съвет.

Днес стана ясно, че Венци Мицов преминава към екипа на Слави Трифонов и новата му телевизия. Витков обаче се дистанцира от решението на колегата си, като заяви възражението си в своя профил в социалната мрежа Facebook.

Ето и самият текст:

„От 2013 г. съм лидер на Глас Народен и нося цялата политическа отговорност както за всяко решение, действие или позиция на партията, така и непряко за поведението на всеки член или структура в нея. Понесох всички клевети, обвинения, грешки, удари и мръсни номера, без да прехвърлям вина другиму, с ясното съзнание, че го правя заради целостта и просперитета на организацията“, написа вокалистът на „Хиподил“.

Според него най-лесно е да си измиеш ръцете с някого, но това не е поведение на лидер. „От друга страна като партия на свободната воля, не съм издавал заповеди и не съм изисквал сляпо подчинение. Освен в критични моменти. Също така не съм си позволил да правя „мръсни номера” на враговете, както и да се моля, а и да целувам нечии ръце, за да бъде постигнат успех. Вярвам, че достойнството не е празна дума! Партньор при справедливи условия – може би, но слуга – никому!„, уточнява също Витков.

„Днес съм длъжен да се разгранича рязко от действията на г-н Венцислав Мицов. Разбирам, че в момент на криза всеки човек търси възможност да осигури прехраната си и тази на семейството си, но не мога да приема „склоняването на глава“ пред хора, които многократно са замесвали името на партия Глас Народен и моето в неоснователни обвинения и целенасочена злонамереност.

Казано просто: Можеш да се правиш на пънкар и да отидеш на служба на чалгата, когато си свободен творец, търсещ прехрана, но когато се обявяваш за радетел на демокрацията и особено културата, а и се заявиш като политик зад определена гражданска позиция – при това в ръководството на конкретна партия, такова поведение считам за унизително към всички членове и симпатизанти на Глас Народен“, написа Витков.

По думите му неговият колега вероятно си дава сметка, че „откакто се появи Глас Народен, опитите да бъде унищожена партията не са спирали“.

„За този пореден удар, идващ от действията му, без значение дали от глупост, от безпаричие или планиран от новите му работодатели, АЗ няма да нося вината! Нито ще мълча с надежда, че хората няма да го видят или ще забравят. Камо ли пък да ме откаже да продължа. Уважавам опонентите и враговете си, но вярвам в достойнството и упоритостта. Желая успех на г-н Мицов в новото начинание. Глас Народен продължава напред. Докогато и докъдето можем!“, написа още Витков в отвореното си писмо.

Прегледана: 4245

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече