Революционно! Суперкомпютър намери панацея за коронавирус

0

Специалисти от Университета в Майнц, Германия, анализираха ефективността на антивирусните лекарства в борбата срещу SARS-CoV-2, използвайки суперкомпютъра MOGON II. Устройството извърши 30 милиарда единични изчисления с 42 хиляди различни медицински вещества, описани в отворени бази данни, информира About.bg.

„Този метод на компютърна симулация е известен като молекулярно докиране се използва в науката от много години“, съобщават в информация лекарите, цитирана от в. „24 часа“.

Въз основа на проучвания, продължили около два месеца, суперкомпютърът е открил лекарства против хепатит С, които имат способността да свързват и неутрализират частици на вируса на SARS-CoV-2. Те включват симепревир, паритапревир, гразопревир и велпатасвир.

Проверявайки изчисленията на компютъра, учените забелязали, че SARS-CoV-2 и причинителят на хепатит С могат да бъдат причислени към едноверижни РНК вируси. „Резултатите от нашата научна работа трябва да бъдат потвърдени чрез лабораторни експерименти и клинични изпитвания“, казва един от участниците в проучването професор Томас Еферт.

В края на април международен екип от учени откри ползите от антитела, произведени от лама в борбата с коронавируса. Потенциалното лекарство на базата на тях е ефективно, ако се прилага на пациенти най-малко един месец преди възможна инфекция. Препаратът също така може да намали риска от усложнения по време на COVID-19.

Прегледана: 2406

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече