Интензивното отделение в Пазарджик е под карантира, 13 медици са заразни

0

Интензивното отделение на пазарджишката болница е поставено под 24-часова карантина, след като бяха установени 3 случая на заразени медици, научи About.bg. Сред заразените са  началникът на отделението, 34-годишна медицинска сестра и 53-годишна санитарка. И тримата са на домашно лечение. В лечебното заведение инфектираните медицински лица вече са 13. Останалите са от Инфекциозно отделение.

След получаване на резултатите от Националната референтна лаборатория, в болницата незабавно е изготвен план и са извършени дезинфекционни мероприятия с цел превенция на персонала и на пациентите от разпространение на инфекцията. Предстои основна дезинфекция на цялата болница.

Към момента в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик се лекуват 12 болни с потвърдена диагноза COVID-19. В тежко състояние са двама от тях – 70- годишен мъж и 70-годишна жена от Пазарджик. И двамата са  с редица придружаващи заболявания. 58-годишен мъж, който беше на апаратна вентилация в КОВИД-реанимацията, е екстубиран, но състоянието му остава тежко и животозастрашаващо поради възникнали множество усложнения  – бактериална инфекция, инсулт и инфаркт. Той е с две отрицателни PCR проби за COVID-19, но лечението му в Инфекциозно отделение продължава.

От Спешна помощ в Пазарджик информираха, че се отзовават на около 20 съмнителни случаи за болни от коронавирус и стресът е голям.

Прегледана: 3470

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече