Няма така държава! Култови реплики на Борисов от извънредния брифинг

0

Появата на премиера Бойко Борисов на традиционните брифинги на Националния оперативен щаб винаги са е посрещана с голям интерес от медии и общественост. Колоритното присъствие на Борисов винаги поражда поредица от култове реплики, които дават храна на хейтърите в социалните мрежи месеци наред, видя About.bg.

Изключение не направи и извънредното участие на премиера в компанията на генерал Мутафчийски на сутрешен брифинг в неделя сутрин. За да разчупи атмосферата на очакващите го журналисти премиерът уточни, че е дошъл, за да опровергае твърденията в някои медии, че щабът е разпуснат и не работи. Емоционалното му изявление изобилстваше с култови реплики, които не са за изпускане. Вижте част от тях, обобщени от в. „Марица“:

„Добър ден! Както виждате, генералът си е жив и здрав“.

„Две седмици щабът ме умолява да спра да се гаврите всяка сутрин с тях. Има такива, които си вършите работата, но има и такива, които буквално идват, за да се заяждат с тях“.

„Моята опозиция в парламента, ако мога така да я нарека, ми обясняваха колко лош е щабът и колко лошо е да има брифинги. А вчера, докато течеше брифингът с Арнаудова и доцента, ние с Мутафчийски бяхме горе и работихме“.

„Всеки ден – вечер в 12, ми дават колко са заразените и починалите. Сутрин в 7 сме тук. Без събота, без неделя, без заплащане. Докато някои тулупи спят до 5 и после пишат постове“.

„ Един от най-добрите ми приятели да напише заглавие „Убиха генерала“! Вчера, като прочетох, чу се обаждам и викам: Жив ли си, бе колега?“. Такава лъжа! Че лъжат, че мамят – това е безспорно. Ама пък тази лъжа вече ми дойде до тука!“

„В Русия изнемогват, парад отмениха. По време на Втората световна война не са го отменяли“.

„Каква радост беше вчера в щаба, като им казахме „Айде, няма да слизате“. Само Мутафчийски остана. Другите избягаха на мига. Даже не искаха да влязат да пият кафе с мене, защото да не се размисля“.

„Целият свят работи на принципа проба-грешка. Пускаме, затваряме, пускаме, затваряме. И следим данните“.

„Короната е някъде във въздуха. Нека да се пазим, за да можем и ние да отпускаме по малко мерките“.

„Накрая, ако има успех, ще бъдем всички щастливи. Ако има загуба – ще е само моя“. 

„Понеже има едни безделници, които няма какво да правят, и само си пишат или ме провокират, и аз им се вързвам“.

„Защо ген. Мутафчийски е цивилен? Дал е да му се изпере униформата. И униформите се перат, не знам дали знаете. Дезинфекцират се. Имаш ли униформа тук? Вади една, покажи се“.

Прегледана: 2806

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече