Борисов за Мутафчийски: Няма напрежение между нас! Те с Кунчев се караха един час!

0

Премиерът Бойко Борисов и началникът на Националния оперативен щаб генерал Мутафчийски изненадващо се появиха на брифинг тази сутрин, за да разсеят съмненията, че са скарани, а Щабът – разформирован, информира About.bg. Самият началник на Щаба пък съобщи, че молбата за промяна в оповестяването е била лично негова.

Репортерски въпрос дали все пак двамата генерали са скарани, ядоса Борисов и той избухна: „Какво напрежение да има между мен и него – той е шеф на болница, аз съм премиер. Второ – ние от 20 години сме приятели. Говорим по 10 пъти на ден. За какво напрежение ме питате? Сякаш да ви питам аз има ли напрежение между теб и ледения полюс? Какво общо има? Така се подронва работата и доверието в правителството и щаба“, каза той.

 Борисов заяви, че скандали има всъщност между ген. Венцислав Мутафчийски и доц. д-р Ангел Кунчев. Причината е, че шефът на ВМА иска мерките да останат, а националният главен здравен инспектор иска облекчение на тях.

„Кунчев иска да се разхлаби още положението и да се махнат РЗИ-тата по границите и КПП-тата. Те един час се караха двамата. Затова събирам правителството и ще преценим кое ще даде малко приходи в хазната. Ако освободим спорта на открито, шофьорските книжки – това със сигурност ще го пуснем, то не би застрашило здравето на хората“, настоя да стане ясно Борисов. Той каза, че министър Горанов пък го притиска  да пуснат на открито ресторанти и кафенета по улиците.

Генерал Мутафчийски подчерта също, че най-важното е как ще живеем вече с вируса. „Това е най-важното, което се коментира и по което се работи. Важно е да се уточни концепцията и подробностите за отделните сфери“, допълни той.

Прегледана: 2944

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече