Крадецът вика дръжте крадеца: Лозан Панов хвърли вината за рап клипа в съдебната палата на Данаил Кирилов

0

Председателят на Върховния касационен съд  Лозан Панов заяви, че институцията не е била уведомена добросъвестно предварително за „радикалните творчески мутации“, които ще претърпи сюжетът в клипа към саундтрака на американски филм, заснет в Съдебната палата, информира About.bg. Според него, Районна дирекция „Охрана – София“ е допуснала груби нарушения на правилата, утвърдени от правосъдния министър, за реда и пропускателните режим в съдебните сгради.

Това се казва в публикувани на сайта на ВКС резултати от проверката за изясняване на фактите около заснемането на скандалния клип на рапъра Alek Sander, който предизвика остри реакции и държавни проверки заради участието на деца, на фона на мъже с оръжия и разголени жени. В искането си за заснемането продуцентската фирма е заявила, че иска да прави снимки за филм. Съобщението идва на фона на днешното заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет, който решава дали да отнеме правомощията на Панов да стопанисва Съдебната палата. Едно от предложенията е тази отговорност да бъде дадена на председателя на апелативния съд Даниела Дончева.

От изнесените данни, става ясно, че сюжетът на филма е романтична комедия за историята на младо семейство, в което съпругата е бременна, а мъжът е преследван от анимираното му его. На базата на сюжета и трейлъра на филма, главният секретар на ВКС, в качеството си на пълномощник на административния ръководител, сключва договор с продуцента, пише още в изявлението.

Цитиран от пресцентъра на ВКС Лозан Панов посочва, че не е компетентен да дава оценка на художествената стойност на видеото, заснето в сградата на Съдебната палата. Той обаче категорично е заявил, че не съществува абсолютно никаква възможност при едно добросъвестно поведение от страна на продуцента да информира наемодателя за истинските си намерения, ръководството на ВКС да разреши заснемането на клип с подобно съдържание в сградата на Съдебната палата.

В заключение  Панов обяви, че заради нарушенията на договора, ВКС ще поиска продукцията да доплати за ползването на Съдебната палата още 2527 лева.

Прегледана: 2894

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече