Евтим Милошев взе 1,4 млн. лева за 8 епизода в БНТ (Първият детски сериал на продуцента тръгва с цели два сезона закъснение)

0

Ако някой знае как да печели от тв кино в България, това е Евтим Милошев. След Би Ти Ви и Нова продуцентът, който прави най-касовите родни тв продукции в последните години, пуска пореден мащабен проект – този път в БНТ. Това е неговият първи детски сериал „Румбата, аз и Роналдо”. За да го направи, бившият сценарист на Слави Трифонов е взел от държавната медия близо 1,4 млн. лева.

Продукцията излиза на екран цели 4 години след като е одобрена за финансиране от националната телевизия и с цели два тв сезона закъснение в сравнение с първоначално обявената дата за излъчването си.

Проектът е получил зелена светлина от БНТ още през август 2016 г., сочат официалните документи на телевизията. Евтим Милошев кандидатства с идея за сериал от 12 епизода, всеки от които е трябвало да струва 173 789 лева, а целият планиран бюджет да възлиза на близо 2,1 млн. лева. Но Художественият съвет решава да финансира едва 8 епизода, откъдето бюджетът на целия сериал пада малко под 1,4 млн. лева. Според експерти, до които „Уикенд” се дописа, това е доста висока сума за родните стандарти. За сравнение, един епизод от сериалите „Откраднат живот”, „Ягодова луна”, „Пътят на честта” и „Съни бийчч”, които неотдавна бяха показани по Би Ти Ви и Нова, възлиза на между 55 000 и 70 000 лева.


Сюжетът на детския сериал разказва за няколко момчета от малко провинциално градче, които мечтаят за собствен футболен отбор, с който да участват в турнир. А голямата им мечта е един ден да станат големи звезди в този спорт. За никого не е изненада, че сред имената на сценаристите се чете това на Христина Апостолова – официалната половинка на Милошев, която е главен автор в повечето му проекти. Донякъде изненадващо обаче е, че самият той, освен като продуцент, се изявява и като режисьор в някои от епизодите.


Сериалът отдавна е готов и чака да бъде излъчен. От БНТ още миналата година обявиха, че го пускат през септември. Това обаче така и не стана. Едва сега – два телевизионни сезона по-късно, в националната медиа са се решили най-накрая да го покажат на екран, обявявайки, че това ще стане „скоро”. Точно колко време и коя дата се крие зад думата „скоро”, засега не е ясно.


Със сигурност обаче се знае, че в детската продукцията ще участват две от големите звезди на сериала „Ягодова луна”, който в момента тече по Нова тв. Това са Димо Алексиев и Деян Донков.

Донков е в ролята на треньор на футболния отбор. Ролята на Димо Алексиев засега не е ясна, но според слуховете той ще е баща на някое от децата в отбора.

Другото популярно име в сериала е на Васил Банов – баща на министъра на културата Боил Банов. Евтим Милошен още преди години беше откровен, че не започва тв проект без възрастния актьор. Той го смята за талисман на екипа си и винаги му запазва роля, пък макар и малка. В „Столичани в повече” той е баща на героя на Любо Нейков, умира още в първия епизод, но преди това успява да заплете цялата завръзка на историята в първите сезони на продукцията.

В „Дървото на живота” Банов е адвокат, в „Дяволското гърло” е баща на главните герои, изиграни от Владо Карамазов и Христо Петков, а в „Откраднат живот” – възрастен професор, отгледал като син героя на Александър Алексиев. Каква роля ще изпълнява в „Румбата, аз и Роналдо”, все още не е обявено. Нищо чудно да бъде дядо на някое от децата. 

Прегледана: 3013

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече