Гешев категорично: Да не се излагаме, като спасяваме статуквото в лицето на Лозан Панов

0

Главният прокурор Иван Гешев гневно коментира обвинението на Лозан Панов, че друг е виновен за скандалния рап клип с оръжие и дрога в Съдебната палата, научи About.bg. По време на заседанието на ВСС, което се излъчва онлайн, главният прокурор Иван Гешев обаче заяви:

„Госпон Панов се опитва да избяга от отговорност за пореден път, недостойно е, както когато не подаде данъчна декларация. Това е болшевизъм от чист вид, партията е виновна, докато когато греши, Панов не е виновен дори когато греши. Втора седмица се занимаваме с елементарен казус, когато в страната умират хора. Не може той да продължава да бъде стопанин на Съдебната палата. Панов има проблем и с работното време. Трябва човек, който няма да има такъв проблем“, възмути се Гешев.

Преди него обаче Атанаска Дишева защити шефа на ВКС и се обяви против смяната на управлението. Като мотив тя посочи 57 договора за ремонти, доставка на електроенергия и много други, които трябва да се прекратят. Освен това служителите от администрацията трябва да се преназначават и това ще доведе до трудности. При смяна на стопанисването ще трябва и инвентаризация и опис, което ще доведе до още проблеми в условията на извънредно положение.

Правосъдният министър Данаил Кирилов пък категорично отхвърли обвинението на шефа на ВКС Лозан Панов, че за нарушенията по заснемането на рап клипа в Съдебната палата е виновна нейната охрана. Той обяви, че не е имал намерение да участва в заседанието на ВСС, но е размислил, защото се е възмутил от замесването му в скандала, както и от стоварването на вината върху охранителите, които били допуснали снимачния екип с реквизити на оръжие в Съдебната палата за снимки на саундтрака към „романтична комедия“.

Кирилов укори Панов, че докладът от проверката на ВС е следвало да бъде качен на страницата на ВСС, за да се запознаят с него всички членове преди заседанието, а не на сайта на ВКС.

Прегледана: 3360

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече