Мутафчийски: Парад на 6-ти май? Няма да има!

0

Традиционният военен парад по повод 6 май – Денят на храбростта няма да се проведе, информира началникът на Оперативния щаб за борба с коронавиреса генерал Венцислав Мутафийски. Той ще бъде отбелязан като празник, но в различен формат, информира About.bg.

„Проблемът идва от това, че  струпване на хора по традиция има не само на празника – неговата подготовка отнема повече от месец, като включва събиране на военнослуещи и извеждането им от различни части на страната. По този въпрос не сме имали никакви разногласия с Министерството на отбраната“, коментира генералът.

Той поясни, че празникът все пак ще бъде отбелязан. Курсантите ще организират строй и тържествени маршове в самите училища. Някои от тях ще бъдат излъчени. До този момент те не са напускали училищата, с което са ограничили максимално социалните си контакти.

„Смятам, че българската армия има какво да покаже. Така че отбелязването ще бъде нетрадиционно, но в никакъв случай няма да има парад“, бе категоричен генералът.

Началникът на Щаба допълни, че има и идея за събиране на отделни блокове, които да проведат строй във великотърновското училище. Тя обаче била отхвърлена.

Прегледана: 2701

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече