Имунолог: Маските не са нито папионки, нито лигавници

0

Известният академик имунолог Богдан Петрунов коментира в ефира на Нова телевизия актуалната епидемиологична обстановка с пандемията и даде ценни разяснения по темата, видя About.bg. основен акцент ученият постави върху използването на антителата след вируса.

„В момента се провеждат много проучвания и ако се окаже, че антителата не са ефективни тогава трябва да се търсят  много други методи за борба с вируса. Може да се създадат  извън организма и да бъдат инжектирани на хората. Засега нивото на знание не позволява да сме сигурни в имунитета срещу коронавируса“, коментира Петрунов.

По думите му, вероятно е жената във Велико Търново, приета повторно в болница, да не е била излекувана.

Трябва да свикнем  да живеем с условията на карантина. За голяма част от вирусните заболявания пандемиите траят дълго“, каза той.

По думите му БЦЖ ваксината е модел на стимулация на клетъчен имунитет, който беше активен в продължение на години. Това със сигурност е допринесло.

Академикът бе категоричен, че Маските не са папионки, нито лигавник, както най-често се забелязва да бъдат носени. Той прогнозира, че най-вероятно ще има втора вълна от коронавирус.

Прегледана: 2744

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече