БФС към генерал Мутафчийски: Приемаме и подкрепяме всички мерки, успех в трудната битка

0

Ръководството на БФС изпрати отворено писмо до началника на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, за да му дадеморалната си подкрепа в борбата с пандемията, видя About.bg. Писмото е с копие и до здравния министър Кирил Ананиев и до министъра на спорта Красен Кралев.

В началото БФС отбелязва, че още от появата на първите сигнали за потенциална световна пандемия от COVID-19 и евентуалните й ефекти върху спортния и в частност футболния живот, съюзът е съгласувал всички свои действия, решения и мерки, свързани със ситуацията, с Министерството на здравеопазването, с Министерството на младежта и спорта и с Националния оперативен щаб за коронавируса.

Към момента са преустановени шампионатите в юношеския и аматьорския футбол, като са замразени след 13 март и първенствата в Първа и Втора лига.

„Съзнавайки напълно сериозността на настоящата ситуация, динамичното й развитие и неясното й бъдеще, Българският футболен съюз по никакъв начин не се старае да изпреварва процесите, като предлага различни сценарии за доиграването на шампионатите на всички нива от футбола ни. Наясно сме, че на този етап няма как да предвидим мащабите на епидемията в следващите месеци – но Българският футболен съюз, като официален член на УЕФА, е длъжен да изработи различни адаптации на местния футболен календар, съгласувани с международния такъв, каквато е и препоръката на европейската централа към всички нейни членки. Ние също се обединяваме около тезата, че животът и здравето на населението е приоритет номер едно и с него компромис не може да се прави“, казват от ръководството на БФС.

Те изказват и огромната си признателност към Щаба, персонално към генерал Мутафчийски, и всички медицински и длъжностни лица, борещи COVID-19 на територията на България.

„Приемаме и подкрепяме всички мерки, наложени по препоръка на Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването и продължаваме да съобразяваме всичките си последващи действия с тях. Оставаме с уважение и желаем успех в трудната битка!“, уточняват от БФС.

Прегледана: 2643

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече