Заразно добро: Няколко пенсионери дариха пенсиите си на медици

0

Няколко вече са пенсионерите, които се прeвърнаха в дарители на медиците в страната по време на епидемията, научи About.bg. Постъпките им будят умиление, тъй като те са едни от най-ощетените хора в държавата, но пък и най-рискова група за вируса.

Един от тях е дядо от Дома за социални грижи в Мездра, който дари цялата си пенсия на местната болница, за да я подпомогне. Човекът успял да спести 640 лева и на драго сърце ги предоставя за медикаменти и консумативи в лечебното заведение, което изпитва сериозни трудности в условията на пандемия, разказва историята му Нова телевизия.

Става ясно, че дядо Веселин Соколов скоро бил в мездренската болница  и видял с очите си как медиците се грижат за него, но изпитват затруднения, които той иска поне частично да компенсира с последната си пенсия в размер на 640 лева.

Ето и останалите добротворци на преклонна възраст:

81-годишният пенсионер Възкресий Киров Петров дари 250 лева от пенсията си на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен.

81-годишният жител Вълослав Стратев на врачанско село Медичевци дарява цялата си скромна пенсия от 219 лв на лекарите от видинската болница.

Баба Надие, 80-годишна пенсионерка от село Печеница, трогна всички с жеста си да дари пенсията си на болницата в Исперих. Така тя стана съпричастна към медиците, които са изправени пред предизвикателството с коронавируса.

Пловдивска баба на 86 години дълбоко трогна екипа на „УМБАЛ-Пловдив“, след като дари пенсията си от 300 лв. на лечебното заведение с молба с тях да бъдат закупени за медиците предпазни средства срещу COVID-19. Благородният жест бе направен дни преди големия християнски празник – Великден.

Жена от Смолян също дари цялата си пенсия и великденската добавка, за да помогне на лекарите на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ в Смолян в борбата им с коронавируса. Захаринка Пашалийска и съпругът й Митко, макар и със скромни доходи, взели решението като жест на благодарност към медиците от смолянското здравно заведение и с вярата, че те ще се справят с успешно с пандемията.

Прегледана: 2501

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече