22-годишният Кристиан Николов е бил надрусан със „сатанински наркотик“

0

Има съмнение, че майката е поела винага за друга катастрофа на сина преди години

Резултатите от направените изследвания на Кристиан Николов, който уби журналиста Милен Цветков навръх Великден при ужасяваща катастрофа в София, показват, че той е седнал зад волана след употребата на 4 вида наркотик – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам, по информация на БНТ.

Според източници на телевизията разследващите проверяват данни, че Кристиан се е дрогирал и с едно от най-скъпите синтетични наркотични вещества адренохром, наричано още „сатанинския наркотик“. Веществото е дериват на адреналина.

Внимателните анализи на събраните до момента доказателства, както анализа на записите на охранителни камери в района, показват, че най-вероятно автомобилът на Николов се е движил със 120 км/ч, като е ускорил до над 140 км/ч, когато е ударил колата, управлявана от Милен Цветков, допълва БНТ.

Изводът на разследващите е, че Кристиан не е имал намерение да спре и поради тази причина те преквалифицират обвинението в умишлено убийство.

Симона, приятелката на Кристиан, и Георги – синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, остават на свобода срещу гаранция от по 10 000 лева.

Излезе и друга катастрофа със същия автомобил от преди три години. По време на нея има причинена средна телесна повреда. За нея на съд е предадена майката на Кристиан Николов – Десислава Пешева. Нейната наказателна отговорност е заменена заради чистото и съдебно минало с административна санкция – глоба.

Съмненията на разследващите са, че тогава Пешева е поела отговорност за катастрофа, която е причинена от сина й Кристиан. По тази причина Върховната касационна прокуратура изземва това вече приключило дело и ако събере достатъчно доказателства, е възможно да го възобнови.

Прегледана: 3927

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече