Кметът на Пазарджик спонсорира с 40% Гинка Върбакова за саниране?!

0

Гинка Върбакова, която стана известна като кандидат-купувач на активите на чешката ЧЕЗ у нас, днес се занимава със строителство, научи About.bg.  Върбакова участва активно в санирането на блокове.

Дружества, свързани с амбициозната бизнесдама, са спечелили пет от общо 14 позиции в обществена поръчка на община Пазарджик за оздравяване на сгради, разкрива сайтът Actualno.com.

Цялата поръчка е за над 3 млн. лева, от които фирмите на Върбакова са взели обекти за над 1.2 млн. лв. с ДДС, или за 40% от сумата. Най-известната – „Инерком“, която водеше преговорите за придобиване на ЧЕЗ, се е преборила да санира блок за 247 584 лв. и  многофамилна жилищна сграда за  232 524 лв.

Дружеството е било на Върбакова до 2016 г., сега се води на името на Румен Трендафилов. Фирмата ще санира и  сграда за 181 427 лева и друга за 206 342 лв. Неин собственик е Екатерина Марчокова – Стоянова, свързана с Гинка Върбакова чрез „Инерком“, на което е бивш собственик и управител. Фирмата е собственост на Николай Ичев от Семчиново. Първоначалната й регистрация е в село Семчиново, до родното село на Славчо Върбаков – съпруг на бизнесдамата. Известната бизнесдама трупа строителен опит основно благодарение на Община Пазарджик, чийто изпълнител се явява за няколко обекта, сочи справка в регистъра на Камарата на строителите. През 2018 г. Гинка Върбакова и свързани с фамилията й дружества спечелиха обекти за над 3 млн. лева в подобна поръчка за саниране на жилищни блокове в Пазарджик, посочва Actualno.com.

Преди време Тодор Попов коментира опита на Върбакова да финализира сделката за ЧЕЗ с думите „Ще я финализираме, спокойно”, с което даде да се разбере, че е част от сделката или поне е съпричастен към нея.

Остава висящ и въпросът защо Попов не поиска фирмата на Върбакова да плати на Общината неустойка от нереализирания договор за фотоволтаиците в Априлци и съзнателно ли кметът прикрива бизнес дамата, ощетявайки Общината с един милион евро?

Прегледана: 2388

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече