Зловещо: Патоанатом се зарази от мъртвец и издъхна

0

Зловещ случай на заразен от мъртвец патоанатом, инфектиран с Covid-19, бе регистриран в Тайланд, научи About.bg. Става въпрос за съдебен медик, който е правил аутопсия на починал от коронавирус пациент.

За случая е съобщено в писмо, публикувано от списание за Съдебната и юридическа медицина в събота, а историята е разказана в изданието Daily Mail.

„Според нас това е първа информация за инфекцията и смъртта на COVID-19 сред медицинския персонал в отделение за съдебна медицина“, пишат в писмото си Ври Сривиджитал от медицинския център RVT в Банкок и Врал Виваннитки от индийския Университет ДИ Патил, цитиран от блиц.   Виваниткит и Сривиджитал заявяват, че „има малък шанс специалистите по съдебната медицина да влязат в контакт със заразени пациенти, но те могат да имат контакт с биологични проби и трупове.“ Те подчертават, че в момента няма данни за точния брой заразени трупове от COVID-19, тъй като не е рутинна практика да се изследват за COVID-19 трупове в Тайланд. 

Изглежда това е първият случай на предаване на заразата между мъртвите и живите. 

По данни на Световната здравна организация, белите дробове на хора, умрели от пневмония, предизвикана от коронавируса, могат да представляват голяма опасност по време на аутопсия.

Прегледана: 4222

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече